Hallo!

Mijn naam is Luuk Gyparis. Mijn artiestennaam is DJ LG. Dit is de naam waaronder ik draai en produceer. Ik ben geboren op 19 september 1999 en ben dus 18 jaar oud.

Ik ben begonnen met draaien toen ik 11 jaar oud was.

 

Maar voordat ik mij daarmee ging bezighouden was ik al bezig met mijn eigen muziek maken. Ik ben zolang ik mij kan herinneren al bezig met muziek. Ik heb 5 jaar keyboard gespeeld. Totdat ik digitaal wilde gaan werken. Maar altijd op school en op de straat was ik aan het nadenken over melodieën, nieuwe geluiden en nieuwe beats. Waar ik ook was, ik kon aan mijn muziek werken. Ik kreeg van mijn vader het programma dat ik nog steeds gebruik namelijk: Logic Pro X. Hier ben ik hem dankbaar voor want ik ben al 2 jaar bezig met echte muziek maken en steeds beter worden.

Maar even terug naar het draaien.

Altijd op schoolfeesten of andere evenementen was ik al geïnteresseerd in het licht en geluid. Als er een DJ was, was dat de enige plek waar ik was. Ik stond uren te kijken naar het apparatuur die de DJ gebruikte om het te begrijpen. Ik keek naar wat hij deed waardoor ik al wat ervaring had opgedaan.

Ik ben begonnen met licht. Dat vond ik in 2011 erg interessant. Ik ging sparen voor allerlei speciale effect lichten en rookmachines en lasers enz. Toen ik daarmee klaar was (ik had toen genoeg licht voor kleine feesten tot ongeveer 100 man) ging ik kijken naar DJ controllers. De traditionele manier van het draaien met draaitafels en vinyl vond ik niet mijn manier. Ik wilde iets moderner. Ik kreeg van mijn ouders een Numark Mixtrack Pro II. Hier heb ik alle basisvaardigheden op geleerd.

Ik wilde een DJ worden met unieke vaardigheden. Zo heb ik veel geluisterd naar mensen die het op de traditionele manier doen. Dit deed ik zodat ik niet afhankelijk ging worden van de moderne technologie. Ik kan nu vertrouwen op mijn eigen vaardigheden.

 

Toen ik dat gedaan had wilde ik naar het volgende niveau. Ik ging sparen en ik kocht een Pioneer DDJ-SX. Dit is de controller die ik tot vandaag nog heb. Hier heb ik professioneel op leren draaien. Ik oefen elke dag. In mijn kamer staan in elke hoek statieven met lichten. In het midden van mijn kamer staat een tafel waar mijn controller en laptop op staat. Hier kan ik dan steeds nieuwe dingen proberen en oefenen.

Maar hier maak ik ook mijn eigen muziek. Ik sluit mijn laptop aan op een set speakers die ik als monitor gebruik. Dit noem ik dan mijn studio want, hoe gaaf is een eigen studio wel niet? Hier zit ik soms uren achterelkaar om een deuntje te maken of videos te kijken over hoe het moet. Logic Pro is een super geavanceerd programma waarvan ik niet denk ik het ooit 100% begrijp. Maar ik leer elke dag nieuwe dingen en nieuwe opties. Inmiddels heb ik een paar nummers gemaakt.

Toen ik dacht zover te zijn ben ik begonnen met een netwerk. Ik ben samen met mijn vader deze website gaan maken, ik heb visitekaartjes laten drukken en ik heb mijn eigen logo ontworpen. Het logo is nog een hele klus. Bijna elke dag op school zat ik te tekenen. Tientallen kantjes vol met ideeën en maar 1 die perfect was. Verder heb ik van alle grootte sociale media gebruik gemaakt. Mijn naam kun je altijd vinden.

Nu ben ik alleen nog bezig met muziek maken, oefenen met draaien en mijn netwerk groter te maken. Zeker deze tijd is het erg moeilijk om als DJ op te vallen. Maar ik blijf eraan werken. Werken aan mijn droom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *